Интервю с Нели

sn. NM

Колко дълго си работила като холистичен терапевт и защо се занимаваш с това?

Моят път в холистичната терапия започна през 2008 г., когато като майка на малко дете започнах да търся начини да поддържам ежедневно добра форма и да бъда с отлична енергия. Постепенно надграждах експертизата си: суперхрани, хранителни добавки и начин на живот, рейки енергия, енергийни подходи, енергийна психология, цветотерапия по метода на д-р Бах и др. През 2015 г. завърших теоретична медико-биологична подготовка, акредитирана от НСА (Национална спортна академия) „Васил Левски”, София.

Бях очарована от резултатите върху себе си, моето семейство, моите близки. Исках да предам знанията си на колкото се може повече майки, за да си спестят болките, през които бях минала аз. Отдадох се на това да помагам на семействата с малки деца да бъдат по-здрави и по-щастливи, да посрещат предизвикателствата в живота уверени в силите си, с повече спокойствие и сигурност.

 

Кои са твоите клиенти?

Работя с майки, които искат отлична форма и висока енергия и имат проблем да поддържат баланса, докато постигат високите си цели.

Помагам им да се освободят от страхове, притеснения и тревоги и да постигнат хармония.

Клиентките ми са жени-майки, работещи или по майчинство. Осъзнати на тема здраве и собствената отговорност за него, интересуват се от алтернативни терапевтични методи.

За тях е важно поддържането на добра форма и висока енергия. А както всички добре знаем, по-лесно е да се предпазим от болести вместо да ги лекуваме. Клиентките ми ценят качествената превенция, имат отворен ум и са целеустремени дами.

Те изпитват трудности да се поддържат в баланс и вътрешна хармония, докато постигат големите си цели.Търсят начин да се освободят от страхове, притеснения и тревоги.

Изтощени са от непрекъснатите промени и жадуват за лесна и бърза адаптация – за себе си и за децата си.

Притесняват се за здравето на децата и искат да напредват по-бърза в кариерата.

Това, от което най-много имат нужда, е цялостен подход към по-доброто здраве и самочувствие, като се погрижат едновременно за своите дух, душа и тяло. Освен това са им нужни емоционална стабилност, силна и адекватна имунна система, бързо преодоляване на неразположенията в семейството. Те също така имат нужда от спокойствие и гаранция за сигурността на семейството си, както и от това да преодолеят всички вътрешни бариери в себе си, които им пречат да разгърнат пълния си потенциал и ги забавят или дори спират по пътя към техния успех.

 

Какво ще бъде, ако досега не си работила със случаи като моя?

Всеки човек е уникален и към всяка майка подхождам индивидуално. В първоначалната опознавателна среща, която е безплатна за теб, правим анализ на потребностите и набелязваме план за действие. Методологията, която използвам, се основава на общовалидни принципи и е фокусирана към постигането на индивидуални резултати.

 

Какво те отличава от останалите?

Това, което отличава моята работа от тази на другите холистични терапевти, е авторската методология, насочена към триединството Дух-Душа-Тяло. Това, което ме отличава още, е моят 15-годишен опит, благодарение на който създавам решения за майки. Благодарение на това клиентките могат да постигнат емоционален баланс и укрепнал дух и да нахранят клетките на тялото си с пълноценна храна.

Самата аз непрекъснато работя върху себе си на физическо, емоционално, ментално ниво. Моят стремеж да усъвършенствам знанията и уменията си, да експериментирам, да анализирам допринасят да обогатявам личния си опит, за да бъда максимално полезна за теб и за решаването на твоя проблем.

 

Какво се очаква от мен?

Важно е да се въвлечеш осъзнато в процеса, защото ти държиш ключа към успешното разрешаване на твоя случай. Нужно е да решиш какво искаш и защо го искаш точно това, да участваш активно в срещите – проследяващите и тези за работа с убежденията, да въвеждаш последователно стъпките, за които сме се разбрали, да следваш моите насоки и да чуваш своята интуиция. Аз от своя страна ще бъда в твоя подкрепа, търпелива и емпатична. Ще се съобразявам с твоя ритъм и темпо, защото всяка промяна изисква време и отдаденост.

 

Кои клиенти не са подходящи за холистичните програми?

Моите холистични програми не са подходящи за:

* Хора, които очакват да получат вълшебно хапче или магическа пръчица.

* Хора, които искат за нула време някой да им реши проблем, който ги е мъчил с месеци или години.

* Хора, които са склонни прекалено да отлагат и да си търсят извинение.

* Хора, които не спазват препоръките ми.

* Хора, които подлагат на съмнение абсолютно всичко в подхода ми.

Ако се разпознаваш в някоя от тези типични групи, твърде вероятно да не получиш полза от услугите ми. Ето защо моят съвет към теб е да не инвестираш в моя програма и да не губиш времето си. Препоръчвам ти да се обърнеш към друг вид терапевт.

Моите холистични програми може да не са подходящи за хора, които в момента са финансово притеснени. Чрез програмите ми наистина се спестяват много средства, време и разочарования от проби-грешки, но е нужна инвестиция. Не става дума за единичен съвет, предписание на суперхрана или еднократна процедура. Това са цялостни програми, с последователни стъпки и именно това ги прави толкова ефикасни.

Ако си в тази ситуация, напълно те разбирам. И аз съм имала периоди, когато съм се чувствала притисната до стената. В такъв случай можеш да се възползваш от безплатните съвети и материали на моя блог или страницата във Фейсбук. Чрез тях можеш да предприемеш първите основни стъпки за твоята промяна в желаната посока.

 

Какво точно представлява цялостният (холистичният) подход, който използваш?

Моите холистични програми са изградени на триединството Дух-Душа-Тяло. Работим с всяка дама едновременно на трите нива, за постигане на нейната желана цел.

Заедно с клиентката формулираме намерението – фраза, която очертава желания резултат. Благодарение на енергийни методи на работа се постига балансиране и укрепване на енергийните обвивки на клиентката. Прави се анализ, който показва кои са отрицателните модели, в какви взаимовръзки са породени и се изработва матрица с положителните модели, които да се развият.

 

Когато работя с някого, това най-общо се случва в следните направления:

 • Емоционално балансиране – преодоляване на страхове, гняв, безпокойство, тревожност, срам, ниско самочувствие и др. – за тази цел използвам деликатните и невероятно силни цветни есенции на д-р Бах, както и мощните етерични масла.
 • Справяне със стрес и напрежение – комбинирани подходи от енергийната психология
 • Утвърждения – за самостоятелна работа
 • Терапевтична музика – за самостоятелна работа
 • Енергийна подкрепа от разстояние
 • Хранене – препоръки кои храни да ограничиш и кои храни да включиш по-активно, за да подпомогнеш тялото си да изгради новите хармонични модели
 • Подкрепа за процесите на детоксикация на тялото.
 • Клетъчно хранене – препоръки за засищане на клетките с нужните им бионалични вещества.
 • Ще научиш кога е необходимо да се обърнеш към лекар.

Ще откриеш, че с подходящия подход и постепенни промени можеш да постигнеш прекрасни резултати.

 

Работи ли тази холистична система?

Да. Можеш да прочетеш някои отзиви от мои клиенти ето тук.

 

Какви резултати мога да очаквам?

Резултатите най-общо се изразяват в преодоляване на страхове, емоционална яснота, решителност и повече спокойствие, намаляване на тревожността, прилив на сила да действаш в желаната посока, по-лесно взимане на решения, подобрено настроение.
Методите, които прилагам, са щадящи. Понякога резултатите са толкова плавни, че човек дори не забелязва промените, които се извършват с него. Често пъти след повечко време си даваме сметка, че дадем симптом е отслабнал или дори изчезнал.

Холистичната терапия не дава магически хапчета, нито е вълшебна пръчица. Проблеми, които са ни мъчили с години, не се решават за ден или два. Нужно е търпение и последователност в извършване на необходимите стъпки, за период от поне няколко месеца. Ето защо създадените от мен програми са 6-месечни – за да се постигнат видими резултати и тези резултати да бъдат устойчиви.

 

Мога ли да се свържа с бивши и настоящи твои клиенти, за да разбера от тях какво е да се работи с теб?

Да, естествено. Можеш да прегледаш мнения от мои клиентки ето тук и да се свържеш с тези от тях, които би искала да споделят повече впечатления.

 

Аз искам да работя с теб, Нели. Какво е необходимо да направя?

За да мога да ти бъда максимално полезна и ти да постигнеш резултати, които да са трайно закрепени във времето, съм разработила следните шестмесечни програми:

Оптимална програма:

 • Алтернативна Бахова терапия – пълен терапевтичен курс от 4 до 6 сесии
 • Рейки на намерение/ситуация + на теб самата + твоето семейство –> ежедневно подаване
 • Общи препоръки за начин на живот
 • 12 индивидуални срещи Работа с убеждения – по две срещи месечно в Zoom
 • 12 индивидуални Проследяващи срещи – по две срещи месечно в Zoom
 • Подкрепа по телефон и е-поща
 • Цялостна диагностика на организма + анализ (многомерна медицина)
 • 6 Индивидуални програми суперхрани и хранителни добавки – за всеки месец
 • Ароматерапевтичен бленд – рол-он и смес за дифузер

 

Разширена програма:

 • Алтернативна Бахова терапия – пълен терапевтичен курс от 4 до 6 сесии
 • Рейки на намерение/ситуация + на теб самата + твоето семейство –> ежедневно подаване
 • Общи препоръки за начин на живот
 • 12 индивидуални срещи Работа с убеждения – по две срещи месечно в Zoom
 • 12 индивидуални Проследяващи срещи – по две срещи месечно в Zoom
 • Подкрепа по телефон и е-поща
 • Цялостна диагностика на организма + анализ (многомерна медицина)

 

Основна програма:

 • Алтернативна Бахова терапия – пълен терапевтичен курс от 4 до 6 сесии
 • Рейки на намерение/ситуация + на теб самата +твоето семейство –> ежедневно подаване
 • Общи препоръки за начин на живот
 • 6 индивидуални срещи Работа с убеждения – по една среща месечно в Zoom
 • 6 индивидуални Проследяващи срещи – по една месечно в Zoom
 • Подкрепа по телефон и е-поща

 

Разгледай ги и помисли колко интензивно би искала да работим, за да избереш програмата, която е най-подходяща за теб сега.

 

Добре, знам коя програма искам. Как да започна?

Поздравявам те за решението да подходиш цялостно към постигането на повече благоденствие и хармония.

Ако усещаш, че аз съм човекът, който може да ти помогне, не губи време, а се свържи с мен, за да насрочим безплатна консултация. 
Пиши ми на е-поща: neli.moutafova@gmail.com или позвъни на телефон 0878 660 145.

По време на нашата среща ще ти отговоря на всички нововъзникнали въпроси, за да добиеш пълна яснота и ще научиш каква е инвестицията във всяка програма.

 

Ако не съм готова да започна, как мога да следя нещата, които правиш и които все пак могат да ми носят полза?

Следи страницата ми във Фейсбук Все по-добре с Нели Мутафова, а също и блога в този сайт. По този начин ще можеш да получаваш информация за всички нови материали и безплатни събития, които биха били полезни за теб и ще ти помогнат да предприемеш желаните от теб промени.

 

Заяви безплатна консултация: Пиши ми на е-поща: neli.moutafova@gmail.com или позвъни на телефон 0878 660 145

По време на нашата 30-минутна безплатна среща ще се запозная с твоя случай и ще ти дам възможни решения. Така ти ще добиеш яснота относно своето състояние и какво е необходимо да правиш, за да постигнеш желаната промяна.

 

Пожелавам ти хармония, сила и благоденствие!